Suellska Villan

Tidigt på sommaren 2011 hade vi visionsmöte i Briza maxima AB som vi hade bildat några månader innan. Vi satt på gräsmattan bakom Moriska Paviljongen i Folkets Park och ställde oss bland annat frågan ”vart har vi vårt kontor om fem år?”. Vi lyfte samtidigt blicken och pekade på fina gula byggnaden med egen trädgård som då hade andra hyresgäster.

Rebecka och Luisa grundade tillsammans med Jenny Kirsten Bille ekonomiska föreningen som driver kontorskollektivet och mötesplatsen i Suellska Villan. Idag driver Jenny och en ny styrelse arbetet med Villan medan vi fortsätter med nya projekt.

Mitt i hjärtat av Malmö finns en juvel. I 1796 stod industrimagnaten Frans Suells sommarnöje klart och det då lantliga området omkring Möllewången har sedan blivit omfamnat av det växande Malmö.

I augusti 2013 öppnades dörrarna för kontorskollektivet i Suellska Villan och idag har en rad fantastiska entreprenörer sin vardag i denna vackra byggnad. Förutom kontorsplatser erbjuder Villan även lokaler för möten och konferens.